Vesti

Palmina odbornica u belopalanačkoj Skupštini prešla u vladajući SNS

Datum: 13. jun 2019.

Izvor: Južne vesti

Dojučerašnja opoziciona odbornica u Skupštini Bele Palanke Milena Stojanović Antić prešla je u redove vladajuće Srpske napredne stranke. Dok sama odbornica i njene nove stranačke kolege ne žele da komentarišu prelazak, koordinator Jedinstvene Srbije za Belu Palanku Ivica Vasić kaže da je u pitanju lični interes.

Novom preraspodelom snaga opozicija, koju čini koalicija SPS – JS, sada ima samo 4 odbornika, naspram čak 25, koliko ima vladajući SNS.

Nova odbornica SNS-a nije želela da razgovara sa novinarem Južnih vesti o razlozima svom prelaska u vladajuću odborničku grupu.

Ne želim da komentarišem – rekla je kratko odbornica.

Komentar nismo dobili ni od šefa odborničke grupe SNS-a Milana Zlatkovića koji se takođe nije javljao na telefon, a ne odgovara ni na SMS poruke novinaru Južnih vesti.

Da je u pitanju lični interes, smatra koordinator Jedinstvene Srbije za Belu Palanku Ivica Vasić koji kaže da su bili upozoreni da će se ovakve stvari dešavati.

To je ono što Srpska napredna radi na nivou cele Srbije. Ne samo da uzima odbornike opoziciji, već i svojim koalicionim partnerima. To je izuzetno nekorektno, a imali smo upozorenje – kaže Vasić.

Njega je odluka ipak iznenadila, jer je pre mesec dana imao razgovor sa njom, gde je dobio uveravanja da ona ostaje odbornik opozicije.

Pretpostavljam, a bilo je i ranije priča, da se na to odlučila jer je njenom suprugu obećano zaposlenje. Izigrala je naše poverenje i podlegla je pritisku – dodaje Vasić.

Sa njim se slaže i Slavenko Drobnjak, šef odborničke grupe SPS – JS koja zajedno nastupa u belopalanačkom parlamentu, a koji takođe smatra da je u pitanju lični interes.

Problem je što u Palanci sve ima svoju cenu. Nemam komentara, a ranije nas nije obavestila. Ipak, ovo nije prvi prelazak i krađa odbornika u Beloj Palanci. Uglavnom se to dešavalo zbog zaposlenja dece ili samih odbornika – kaže Drobnjak.

Skupština Bele Palanke ima 29 odborničkih mesta. Vladajuću većinu sada čini 25 odbornika SNS-a, dok su u opoziciji ostala 4 odbornika koalicije SPS – JS.