Vesti

SPS i zvanično deo vlasti u Vranju

Datum: 28. decembar 2017. Izvor: Južne vesti Nakon niza razgovora, zatim i zvaničnih sastanaka potpomognutih visokim stranačkim funkcionerima, danas je u Vranju potpisan koalicioni sporazum između vladajuće SNS i SPS-a koji je, nakon 18 meseci opozicionog delovanja, ponovo postao deo lokalne vlasti.

Izbori za odbornike u Preševu, Mionici, Negotinu i Pećincima

Datum: 5. novembar 2017. Izvor: Beta Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković raspisala je izbore za odbornike skupštine opština Preševo, Mionica, Negotin i Pećinci za 24. decembar.

Obrazovani privremeni organi u opštinama Mionica, Negotin i Pećinci

Datum: 29. oktobar 2017. Izvor: N1 Vlada Srbije raspustila je skupštine opština Mionica, Negotin i Pećinci i formirala privremene organe koji će voditi opštine do novih izbora.

Obrazovan privremeni organ opštine Preševo

Vlada Srbije je, 14. septembra 2017. godine, donela odluku o raspuštanju Skupštine opštine Preševo i obrazovanju Privremenog organa opštine Preševo.

Nova Varoš: Bjelić novi zamenik predsednika opštine

Datum: 19. septembar 2017. Izvor: B92 U Novoj Varoši je formirana nova vladajuća većina, a na mesto zamenika predsednika opštine izabran je Branko Bjelić iz SNS umesto Slaviše Purića iz DS.

Glišić: Nova vlast će doneti mir u Novoj Varoši

Datum: 6. septembar 2017. godine Izvor: Glas zapadne Srbije Predsednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke Darko Glišić, izjavio je danas da su naprednjaci ponovo deo vlasti u Novoj Varoši i da će se zajedno sa grupom građana, koju predvodi Rade Vasiljević, u narednom periodu potruditi da naprave dobre rezultate.

Prešao iz DS u SNS, pa postaje predsednik Opštine Medijana

Datum: 4. septembar 2017. godine Izvor: Južne vesti Donedavni šef odborničke grupe Demokratske stranke u niškoj opštini Medijana Nebojša Kocić, biće kandidat za predsednika te Opštine, ali u ime Srpske napredne stranke, saznaju Južne vesti. SNS tvrdi da je reč o “spekulacijama”, a sam Kocić nije želeo da komentariše.

Ničićev “Pokret za Krajinu” pristupio naprednjacima

Datum: 2. septembar 2017. godine Izvor: N1 Sastanku u SNS sa Boškom Ničićem, liderom GG “Pokret za Krajinu”, prisustvovali su predsednik IO SNS Darko Glišić, potpredsednici glavnog odbora SNS Milenko Jovanov, Marko Đurić i Nebojša Stefanović.

U Srbiji 285 preletača

Od lokalnih izbora u aprilu 2016. godine do 31. avgusta 2017. godine u Srbiji je stranku promenilo 285 odbornika u 68 gradova.

SO Paraćin dobila Samostalne naprednjake

Povereništvo Opštinskog odbora Srpske napredne stranke Paraćina komentarisalo je danas to što je stranku i Odborničku grupu SNS u Skupštini Opštine napustilo devet članova.