Vesti

Raspisani izbori u Lučanima, Kuli, Kladovu i Doljevcu

Datum: 28. oktobar 2018. Izvor: N1 Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković raspisala je izbore za odbornike skupština opština Lučani, Kula, Kladovo i Doljevac za 16. decembar, saopštila je Skupština.

DSS raskinuo lokalne koalicije s SNS zbog “predaje Kosova”

Datum: 6. avgust 2018. Izvor: N1 Predsedništvo Demokratske stranke Srbije (DSS) odlučilo je da svi opštinski odbori DSS-a raskinu lokalne koalicije sa Srpskom naprednom strankom (SNS).

Stranačko preletanje – omiljena politička disciplina

Datum: 23.jun2018. Izvor: Istinomer   Najveći broj preletača, skoro 45 odsto, prišao je Srpskoj naprednoj stranci, koja danas samostalno ili u koaliciji čini deo vlasti u 95 odsto opština u Srbiji. Stranačkog preletanja najviše ima u opštinama Brus, Stari grad, Zaječar i Pančevo.

Zoran Radojičić izabran za gradonačelnika Beograda

Datum: 7. jun 2018. Izvor: N1 Odbornici Skupštine Grada Beograda izabrali su Zorana Radojičića za gradonačelnika Beograda, dok su za njegovog zamenika izabrali dosadašnjeg gradskog menadžera Gorana Vesića. Za izbor Radojičića i novo rukovodstva glasalo je 67 odbornika.

Predsednik Opštine i 10 odbornika u Blacu napustili SNS

Datum: 29. maj 2018. Izvor: Južne vesti Sada već bivši odbornici SNS iz Blaca, njih 10, napustili su redove te stranke nezadovoljni, kako kažu, stanjem u Povereništvu na čijem čelu je narodni poslanik Darko Laketić. 

Nikodijević ponovo predsednik Skupštine Beograda

Datum: 9. maj 2018. Izvor: N1 Na Konstitutivnoj sednici Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević ponovo je izabran za predsednika Skupštine. Odmah na početku sednice bilo je burno.

Lebanski parlament zatvoren za novinare i pojedine odbornike

Datum: 9. maj 2018. Izvor: Južne vesti Šestoro “izopštenih” odbornika, ali i odbornici opozicije u lokalnom parlamentu u Lebanu, kao i predstavnici medija ostali su iza vrata skupštinske sale, jer ih obezbeđenje nije pustilo da prisustvuju sednici.

Dve godine od lokalnih izbora utrostručen broj stranačkih preletača

Tačno dve godine nakon održanih redovnih lokalnih izbora u Srbiji u više od polovine gradova i opština zabeleženo je 472 slučajeva stranačkog preletanja čime je izmenjena, bez izbora, izborna volja preko 56 hiljada građana, pokazala je analiza koju je izradila CRTA u okviru inicijative “Ko je na vlasti”.

Nova preletanja u lokalnom parlamentu u Lebanu

Datum: 20.april 2018. Izvor: Južne vesti Doskorašnji odbornik opozicije, koji je u lokalnom parlamentu predstavljao simpatizere grupe građana “Ljubiša Spasić” Bratislav Cvetković, prešao je u vladajuću Socijalističku partiju Srbije. Ovime je grupa građana ostala bez predstavnika u lebanskoj Skupštini.

Odbornicu isključuju iz stranke, jer odbija da glasa za poklanjanje aerodroma

Datum: 13. april 2018. Izvor: Južne vesti Zbog toga što je javno rekla da neće dići ruku kada se u Skupštini Niša bude glasalo da se aerodrom ustupi na upravljanje Republici, Jelena Đorđević izbačena je iz odborničke grupe Jedinstvena Srbija – Ruska stranka.