Negotin: Odbornici isključeni iz Srpske napredne stranke

Pod sumnjom da su zloupotrebili svoje članstvo u Srpskoj naprednoj stranci i obmanuli javnost tako što su prikupljali potpise podrške za izbornu listu Partije ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS) za predstojeće lokalne izbore u opštini Negotin, Povereništvo Srpske napredne stranke iz Negotina objavilo je sopštenje da je jednoglasno doneta odluka o isključenju Bobana Stingića, Srđana Jovanovića, Ljiljane Čamdžić i Vladice Stefanovića iz ove stranke. 

“Stingić, Jovanović, Čamdžić i Stefanović su, u cilju pridobijanja podrške za izbornu listu PUPS-a, obmanuli naše članove i simpatizere, da je podrška koju daju namenjena Srpskoj naprednoj stranci ili da je u pitanju izborna lista koja ima punu podršku naše stranke i predsednika Aleksandra Vučića” navodi se u saopštenju. 

Od četvoro isključenih članova, dvojica obavljaju i odborničku funkciju u Skupštini opštine Negotin – Boban Stingić i Srđan Jovanović.  

Lokalni izbori u Negotinu i Mionici održaće se 17. oktobra ove godine.

Opštinska izborna komisija je 23. septembra u Negotinu proglasila treću izbornu listu sa 35 kandidata za odbornike koju je podnela Narodna stranka pod nazivom „Krsta Stanković Njenjulović – Narodna stranka“. 

Prethodno su u Negotinu proglašene liste „Aleksandar Vučić – Za našu decu – Ivica Dačić“ koja ima 45 kandidata za odbornike i „Dr Vojislav Šešelj – Srpska radikalna stranka“ koja ima 15 kandidata za odbornike.

Pogledajte sastav skupštine opštine Negotin.

Izvor:

  1. FB strana Srpske napredne stranke Negotin
  2. Portal Danas