Kontaktirajte nas

Ukoliko su vam potrebne dodatne informacije o našim aktivnostima, imate pitanje za nas ili želite da nas informišete o dešavanjima u Vašoj lokalnoj zajednici u vezi sa lokalnom Skupštinom, molimo vas da popunite kontakt formu.

CRTA (Centar za istraživanje, transparentnost i odgovornost) je nezavisna, nestranačka organizacija civilnog društva posvećena razvoju demokratske kulture i građanskog aktivizma.

Kreiranjem predloga javnih politika, zastupanjem principa odgovornog ponašanja vlasti i državnih institucija i edukacijom građana o njiihovim političkim pravima, zalaže se za uspostavljanje vladavine prava i razvoj demokratskog dijaloga.

Od 2016. godine bavi se posmatranjem izbora na nacionalnom i lokalnom nivou. Koordiniše rad mreže Građani na straži, koja broji više hiljada građana osposobljenih da nadziru regularnost glasanja. Kontinuirana borba za unapređenje uslova za poštene i slobodne izbore je kičma svih naših aktivnosti.

Istinomer je medij koji se bavi proverom činjenica kroz ocenjivanje izjava javnih zvaničnika i političara, kao i kroz analize važnih društvenih i ekonomskih pitanja. Izjave se ocenjuju po kriterijumima istinitosti, doslednosti i ispunjenja obećanja. 

Beleženjem obećanja i ažuriranjem biografija najvažnijih aktera na političkoj sceni, Istinomer se bori protiv kulture zaborava.

Istinomer uređuje tim novinara, koji prikupljaju i grade bazu podataka o izjavama javnih ličnosti, analiziraju i upoređuju te izjave, ocenjuju ih po kriterijumima istinitosti, doslednosti i ispunjenja obećanja. Svaku ocenu koju napiše novinar/ka, dodatno fektčekuje novinar/ka, novinar-urednik/ca i urednik/ca Istinomera. U određenim situacijama pokreću inicijative tražeći odgovornost za javno izgovorenu reč u politici i javnom životu u Srbiji.